Notting Hill Penthouse

Energy Efficient Technology

The new Penthouse is situated on the top of two adjacent 1930s apartment blocks in London’s Notting Hill. The Brief asked for a breathtaking open living space that would maximise the available views and be a showcase for cutting edge technology.

A new storey was added to each block, one containing a large, open plan living space with dining room and kitchen and the other the bedrooms. A glass bridge connects the two spaces at high level and a new glazed lift shaft provides private access from a new landscaped courtyard.

The construction consists of a lightweight steel frame incorporating visible lasercut curved stainless steel columns to the perimeter. Custom-made, curved doubleglazed units provide a frameless envelope. Several panels are hydraulically activated to provide full-height ‘gull-wing’ openings. The linking bridge is formed entirely from structural glass.

The internal fittings include a moulded GRP coving providing hidden light fixtures and a new stair formed from reclaimed railway sleepers and hidden LED strips.

Project details

Studio RHE—Contact Richard Hywel Evans

36-37 Featherstone Street, London EC1Y 8QZ
t 020 7253 5358 | f 020 7253 5359
e rhe@rhe.uk.com | w www.rhe.uk.com

Architect—Studio RHE | Client—Private

Main Contractor—Glanville Projects Ltd
AV specialists—Cyberhomes Ltd
Blinds—Wingspan Solutions Ltd
Photography—Bjarte Retteda

Download the Cyberhomes press release

Posted by
on 24 Jan 2013
in
Back